KALKOENROLLEN MET CITROENSAUS

 

Zoete aardappels en garnalen met kruiden leveren een bijzondere vulling voor kalkoenfilet op. Verminder de hoeveelheid chilipeper naar eigen inzicht als u liever minder pikant eet.

 

175 gram zoete aardappel

1 ui, gesnipperd

1 theelepel gedroogde dragon, gemalen

theelepel gedroogde basilicum

1 groene chilipeper, ontzaad en fijngehakt

1 teen knoflook, uit de knijper

theelepel gedroogde tijm

theelepel versgemalen zwarte peper

100 gram gekookte, gepelde garnalen, gehakt

4 kalkoenfilets, elk circa 250 gram

zout

versgemalen zwarte peper

 

CITROENSAUS

1 eetlepel olijfolie

ui, gesnipperd

2 tenen knoflook, uit de knijper

3 deciliter krachtige kippenbouillon

theelepel gedroogde tijm

theelepel gedroogde basilicum

2 eetlepels fijngehakte verse peterselie

versgemalen zwarte peper

2 eetlepels vers citroensap

 

Verwarm eerst de oven voor op 180C. Kook de zoete aardappel gaar in kokend water. Giet de zoete aardappel daarna af, doe hem in een kom en stamp hem fijn.

Schep er de ui, dragon, basilicum, chilipeper, teen knoflook, tijm, zwarte peper en garnalen door.

Leg de kalkoenfilets op een werkvlak en bestrooi met wat zout en zwarte peper. Schep wat van de vulling op het midden van elke filet, vouw er de zijkanten omheen en rol op. Zet de filets vast met een cocktailprikker en leg ze met de vouwnaad onder naast elkaar in een beboterde ovenschaal.

Verhit voor de saus de olijfolie in een koekenpan op een matig vuur. Fruit er onder regelmatig omscheppen de ui en knoflook in 5 tot 7 minuten gaar in. Roer er de bouillon door en laat een paar minuten sudderen.

Roer er de tijm, basilicum, peterselie, peper en het citroensap door en laat 2 minuten sudderen. Giet de saus om de filets heen, dek de schaal af met aluminiumfolie en zet circa 1 uur in de oven tot de kalkoen gaar is. Bedruip de rolletjes regelmatig om het vlees sappig te houden. Serveer met wortel- of knolgewassen, bulghur of rijst.

U kunt kipfilets in plaats van de kalkoenfilets gebruiken. In dat geval bedraagt de kooktijd ongeveer de helft.

 

4 personen

 

gebied : Afrika

gerechtsoort : gevogeltegerecht

 

bron : De Afrikaanse keuken : Volop makkelijk te maken recepten uit een onontdekte keuken / Rosamund Grant

 

Afrika Home