KAKLO’S (GEFRITUURDE BANANENHAPJES)

 

‘Ik heb deze hapjes gegeten in een Keniaas restaurant dat werd geleid door een Indiase familie. Ze zijn van buiten lekker knapperig en van binnen romig zacht. Als saus gaf men er een achar van citroen bij.’ Pippa Pearce, Londen, Verenigd Koninkrijk.

 

4 bananen, geprakt

˝ ui, zeer fijngehakt

˝ tomaat, zeer fijngehakt

˝ groene chilipeper, van de zaadjes ontdaan en zeer fijngehakt

˝ theelepel geraspte verse gemberwortel

4 eetlepels bloem

3 eetlepels water

olie

 

Meng de geprakte banaan, ui, tomaat, chilipeper en gemberwortel. Zeef de bloem in een kom en roer het water erdoor tot er een dik beslag ontstaat.

Schep dit beslag door het bananenmengsel en roer alles goed door elkaar.

Verhit een laag olie (5 - 7 cm) in een wok. Vorm het beslag met behulp van een theelepel tot balletjes en bak de kaklo rondom goudbruin.

 

2 - 4 personen

 

land : Kenia

gerechtsoort : voorgerecht

 

bron : Verandering van Spijs : Een wereldselectie van pittige en kruidige gerechten / Troth Wells

 

Kenia Home