KABOBS

Je zou denken dat het woord ‘kabobs’ iets te maken heeft met kebab. Alleen is het helemaal geen kebab maar een soort zoetzure œufs surprises.

500 g lams- of rundergehakt

3 sneden witbrood

1 - 2 rauwe eieren

1 ui (fijngehakt)

1 teentje knoflook

peper

zout

nootmuskaat

stukje boter

6 - 8 hardgekookte eieren (gepeld)

olie

enkele laurierbladeren

2 uien (in ringen)

stukje tamarinde

suiker

Week de tamarinde in enkele deciliters heet water. Week het brood in water en knijp het goed uit. Wrijf de fijngehakte ui fijn in een vijzel, samen met de knoflook en wat peper en zout. Meng dat grondig met het gehakt, het brood, de rauwe eieren en wat nootmuskaat. Bedek elk hardgekookt ei rondom met een laag gehakt. Verhit een paar lepels olie en fruit daarin even de laurierbladeren. Bak de kabobs rondom bruin. Bedruip ze regelmatig. Neem ze uit de pan zodra ze gaar zijn. Voeg nog wat olie toe en bak de uiringen daarin goudbruin. Giet de tamarinde af maar gooi het water niet weg. Roer de uien met wat suiker door het tamarindewater. Leg de uien over de kabobs en dien ze op met rijst.

land : Zuid-Afrika

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Zuidafrikaans kookboek : Recepten uit de kleurrijkste keuken ter wereld

 

Zuid-Afrika Home