JOLLOF RICE VAN RUNDERLAPJES (JOLLOF-RIJST)

 

250 g kipfilet

500 g runderlapjes

250 g gedroogd vlees

bloem

4 uien

1 kleine wittekool

3 kopjes rijst

1 chilipeper, fijngehakt

2 eetlepels tomatenpuree

arachide-olie

 

Snijd de kipfilet, de runderlapjes en het gedroogde vlees in blokjes van circa 2 tot 4 cm. Strooi er wat zwarte peper en zout overheen en haal ze door wat bloem.

Snijd de uien in ringen en de kool in reepjes. Laat de rijst in koud water wellen.

Verhit de olie en braad de kipfilet en het vlees hierin aan. Neem het vlees en de kip uit de pan en zet het weg.

Fruit in dezelfde olie de uiringen en het pepertje. Doe het vlees weer in de pan. Voeg de tomatenpuree en 1 kopje water toe en roer alles goed om.

Voeg na 5 minuten de kipblokjes en de rijst toe. Breng alles aan de kook en voeg de reepjes wittekool toe.

Laat het gerecht op een lagere warmtebron zachtjes koken tot de rijst zacht is. Roer alles ondertussen enkele malen om en voeg indien nodig wat water toe. Breng het gerecht op smaak met peper en zout.

 

6 personen

 

land : Liberia

gerechtsoort : vleesgerecht

 

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur en recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah