JEANETTE’S CHARKALAKA

Charkalaka lijkt het meest op een gekruide koolsalade. Het is een populair gerecht in Afrika, omdat de ingrediŽnten ruim voorradig en goedkoop zijn. Het wordt op bruiloften en partijen geserveerd en is zelfs in blik verkrijgbaar in de supermarkt. Charkalaka is lekker bij braais of koud geroosterd vlees. Dit Tswana-recept kreeg ik van Jeanette Pulane Tanke, kok op Tswalu.

1 ui, in ringen

2 teentjes knoflook, uitgeperst

1 - 2 rode pepers

120 ml olijfolie

1 groene paprika, in repen

1 rode paprika, in repen

1 gele paprika, in repen

500 g witte kool, in dunne repen

500 g wortels, geraspt

1 eetl. cayennepeper

1 eetl. paprikapoeder

1 blik doperwtjes ŗ 410 g

zout

versgemalen peper

Ui, knoflook en pepers in de olie fruiten tot de ui verkleurt.

De paprika’s toevoegen en 2 - 3 minuten mee bakken.

De kool, wortel, cayennepeper, paprikapoeder en zout en peper naar smaak erdoor roeren en bakken tot de groenten beetgaar zijn.

De uitgelekte doperwtjes van het vuur erdoor scheppen en het gerecht warm of koud serveren.

6 - 8 personen

land : Zuid-Afrika

gerechtsoort : salade

bron : Een culinaire safari door Afrika / Josie Stow

 

Zuid-Afrika Home