IRIO (GEMENGDE GROENTEPUREE MET KOOKBANANEN)

 

1 kg maļskolven

4 kookbananen, gepeld en in stukjes gesneden

1 kg aardappelen, geschild en in stukjes gesneden

500 g dievriesdoperwtjes

50 g boter

zout

 

Zet de maļskolven op met ½ liter water en kook ze gaar (circa 20 minuten). Neem de maļskolven uit de pan en schraap de maļskorrels eraf. Doe ze terug in de pan, samen met de bananen en de aardappelen en breng het geheel weer aan de kook. Doe de doperwtjes erbij, zet de warmtebron iets lager en laat het mengsel zachtjes doorkoken tot de groenten gaar zijn en het kookwater verdampt is. Roer de boter en wat zout erdoor en stamp alles goed door elkaar. Dien op met Vlees met tomatenjus.

 

6 personen

 

land : Kenia

gerechtsoort : bijgerecht

 

bron : De traditionele Afrikaanse keuken / Ola Olaore

 

Kenia Home