INGEMAAKTE KERRIEVIS

4 kg stevige visfilets, naar keuze

zout

8 grote uien, in schijven gesneden

6 cl vet of olie (4 eetlepels)

3½ eetlepel kerrie

1½ l azijn (6 kop)

20 g suiker (1½ eetlepel)

¼ theelepel cayennepeper

15 g zout (1 eetlepel)

laurierbladen of citroenbladen

Bestrooi de visfilets met wat zout en laat ze 2 uur staan. Bak daarna de filets in een ingevette vuurvaste schotel gedurende een half uur in een matig warme oven (160 - 180ºC). Verhit het vet of de olie en laat daarin de ui goudbruin worden. Voeg dan kerrie, azijn, suiker, cayennepeper en zout toe en laat dit nog een paar minuten gaan. Leg een laag vis in een aardewerken schotel of pot met een laurierblad of citroenblad, giet daarover wat van de kerriesaus en ga zo door tot alle ingrediënten op zijn. Laat het afkoelen en dek de schotel of pot af met vetvrij papier. Laat dit ten minste 24 uur afkoelen.

Wanneer dit gerecht op een koele plaats wordt gehouden kan het wekenlang worden bewaard.

bereidingstijd : 20 minuten, kooktijd : 40 minuten

land : Zuid-Afrika

gerechtsoort : visgerecht

bron : Culinair paspoort : Een internationaal kookboek

 

Zuid-Afrika Home