HOENDERPASTEI

 

diepvries bladerdeeg

1 kip

boter

2 - 3 uien

enkele kruidnagelen

mespunt piment

1 laurierblad

enkele zwarte peperkorrels

klein handje vermicelli

1 theelepel aardappelmeel

1 ei (losgeklopt met een theelepel water)

 

Snijd de kip in stukken. Snijd de uien in dunne ringen. Fruit die in de boter niet al te bruin. Voeg dan de kip en de specerijen toe, en laat zachtjes stoven. Voeg desgewenst wat water toe. Voeg, als het vlees bijna gaar is, de vermicelli en het aangemaakte aardappelmeel toe. Laat het geheel gaar worden. Haal het vlees uit de pan, verwijder de botjes, en hak het vlees klein. Doe de stukjes terug in de pan en roer. Verhit de oven tot 200C. Beleg een platte, ovenvaste schaal met plakjes bladerdeeg. Leg ze enigszins overlappend naast elkaar en ‘lijm’ ze vast met koud water. Spreid daar de vulling in een dikke laag over uit, maar laat circa 1 centimeter van de randen vrij en bestrijk die met koud water. Beleg de vulling met een tweede laag bladerdeeg. Druk de randen goed op elkaar en maak er desgewenst met een vork ribbeltjespatronen in. Decoreer de bovenkant desgewenst met reepjes bladerdeeg, prik er gaatjes in met een vork en bestrijk het geheel met het eimengsel. Zet de schaal in de oven en bak tot het bladerdeeg mooi goudbruin is geworden.

 

4 personen

 

land : Zuid-Afrika

gerechtsoort : gevogeltegerecht

 

bron : Zuidafrikaans kookboek : Recepten uit de kleurrijkste keuken ter wereld

 

Zuid-Afrika Home