HERSÍ (GRIESMEELSOEP)

 

Een wintersoep die kinderen vroeger ’s ochtends te eten kregen voor ze naar school gingen.

 

3 teentjes fijngehakte knoflook

200 g griesmeel

1 snuifje paprikapoeder

1 snuifje komijn

1 snuifje saffraan

zout

peper

1 bosje verse koriander

1,5 l water

1 lepel olie

 

Verwarm de olie en fruit de knoflook op een heel laag vuur (om aanbranden te voorkomen).

Neem de pan van het vuur, doe er de kruiden (behalve de koriander) en water bij en breng aan de kook.

Strooi het griesmeel in de pan.

Voeg er op het laatste moment de fijngehakte verse koriander aan toe.

Heel warm opdienen met croutons.

 

6 personen

 

bereidingstijd : 10 minuten

 

gebied : Noord-Afrika

gerechtsoort : soep

 

bron : De Joods-Noordafrikaanse keuken / Jeanne Ifergan