HARISSA

Harissa is een Tunesische saus die in de handel vaak in een tube of blik is te krijgen. Zelf gemaakt is harissa veel lekkerder en vormt het een verrassende toevoeging aan couscous. Gebruik bij voorkeur grote gedroogde pepers, maar als je die niet kunt vinden, kun je ze vervangen door verse rode pepers.

8 grote gedroogde (of verse) rode pepers
3 tenen knoflook
1 theelepel zeezout
125 ml goede olijfolie
1 ŗ 2 theelepels komijnzaadjes
 
Haal de bovenkant van de pepers af en snijd ze in de lengte doormidden. Verwijder de zaadjes en snijd de pepers in stukjes. Week deze minstens een halfuur in warm water.
Wrijf intussen de komijn fijn in een vijzel.
Laat de pepers even uitlekken en doe ze met de knoflook, het zout, de olie en de komijnzaadjes in een keukenmachine of pureer alles met een staafmixer tot een dikke saus.
Tip!: Harissa is lang houdbaar als je het in een gesteriliseerde pot bewaart met een laagje olie erbovenop.

land : TunesiŽ

gerechtsoort : saus

bron : Couscous : De nieuwe keuken / Manon Sikkel, Michiel KlÝnhammer

 

TunesiŽ Home