HAMA MAHSHI

 

Gevulde duif is in heel Noord-Afrika een feestgerecht. Omdat duiven soms taai en erg uitgesproken van smaak zijn, geeft u misschien de voorkeur aan piepkuikens (kip). Ook in dat geval laat u de vogels heel zachtjes gaar sudderen.

 

3 eetlepels boter

1 middelgrote ui, fijngesneden

2 eetlepels kippenlevers, fijngehakt

4 eetlepels bulghur

1 eetlepel fijngesneden peterselie

1 theelepel gedroogde munt

6 dl kippen- of groentebouillon

zeezout

versgemalen zwarte peper

4 duiven of piepkuikens

 

Laat een eetlepel boter smelten in een grote pan en bak hierein de ui en kippenlevers tot de ui gaar is. Voeg de bulghur, peterselie, munt en de helft van de bouillon toe. Breng dit aan de kook en laat het 10 - 15 minuten zachtjes sudderen, tot de bulghur gaar is en bijna al het vocht heeft opgenomen. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Vul de 4 vogels met het bulghurmengsel. Schik ze in een gietijzeren pan waar ze precies in passen en schenk de resterende bouillon erbij. Plaats de afgedekte pan 1 - 2 uur in een op 160 C voorverwarmde oven, of tot de vogels goed gaar zijn.

Serveer ze met de saus, brood en een koud groentegerecht.

 

voor 4 personen

 

land : Egypte

gerechtsoort : gevogeltegerecht

 

bron : Aan tafel met de farao’s : Unieke en smakelijke recepten uit het Oude Egypte om zelf te bereiden / Michelle Berriedale-Johnson

 

Egypte Home