HAM KARIBA (KARIBA-HAM)

 

1 ei

2 grote avocado’s

sap van ½ citroen

3 tomaten

1 kleine ui

1 krop Romeinse sla of ½ kropsla

50 g pinda’s

4 eetl. slasaus

¾ theel. zout

2 snufjes cayennepeper

4 plakken ham van samen 200 g

½ bos peterselie

 

Kook het ei hard, laat het schrikken, pel het en hak het klein. Snijd de avocado’s door, haal de pit eruit, haal het vruchtvlees uit de schil en verdeel het in dunne reepjes. Sprenkel er citroensap over. Ontvel de tomaten, snijd ze in plakken en haal de pitten eruit. Schil de ui en snijd hem fijn. Haal de slabladeren los van elkaar, was ze en slinger ze droog. Maak smalle reepjes van de zachte binnenste bladeren. Hak de pinda’s. Maak de slasaus op smaak met zout en cayennepeper en schep er de gesneden en gehakte ingrediėnten door. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de plakken ham en rol ze losjes op. Leg ze op grote slabladeren en garneer het geheel met peterselie.

 

4 personen

 

gebied : Oost-Afrika

gerechtsoort : voorgerecht

 

bron : Het grote boek met de heerlijkste internationale gerechten / Christian Teubner, Annette Wolter en Holger Hofmann