H’MBASHA (GEKRUID BROOD)

 

3 dl lauwwarm water

25 g verse gist

1 theelepel gemalen fenegriek

˝ theelepel gemalen korianderzaad

˝ theelepel gemalen zwarte kardemom

1 theelepel zout

1 ei

450 g bloem; of 225 g bloem en 225 g volkorenmeel

warm water of boter

 

Laat in een grote kom de gist oplossen in het lauwwarme water. Klop het ei en de specerijen erdoor. Voeg geleidelijk de bloem toe. Kneed het deeg 10 minuten. Laat het deeg afgedekt op een warme plaats rijzen tot bijna het dubbele volume. Vorm van het deeg vier platte ronde broodjes. Druk er met een vork of mes een streepjespatroon in. Leg een broodje met de versierde kant omlaag in een verhitte koekenpan en bak het 7 minuten op matig vuur. Keer het en bak nog 5 minuten. Haal het uit de pan, bestrijk het met warm water of boter en wikkel het in een schone theedoek. Bak de andere broodjes op dezelfde manier. Serveer ze warm of koud.

 

Voor 4 broodjes

 

landen : Ethiopië en Eritrea

gerechtsoort : brood

 

bron : Afrika kookt : Tachtig recepten uit het hele continent / Tebereh Inquai