GROENTESOEP MET KOKOS

 

rode ui

175 gram van elk meiraap, zoete aardappel en pompoen

25 gram boter of margarine

1 theelepel gedroogde marjolein

theelepel gemalen gember

theelepel gemalen kaneel

1 eetlepel gehakte lente-ui

1 liter krachtige groentebouillon

2 eetlepels geschaafde amandelen

1 verse chilipeper, ontzaad en gehakt

1 theelepel suiker

25 gram creamed coconut

zout

versgemalen zwarte peper

gehakte verse koriander, ter garnering

 

Snipper de rode ui. Schil de meiraap, zoete aardappel en pompoen en snijd ze in blokjes.

Verhit de boter of margarine in een antiaanbakpan. Fruit er de ui 4 tot 5 minuten in. Schep er de blokjes groente door en bak 3 tot 4 minuten.

Voeg de marjolein, gember, kaneel, lente-ui en wat zout en peper toe. Bak circa 10 minuten op een laag vuur onder regelmatig omscheppen.

Voeg de groentebouillon, amandelen, chilipeper en de suiker toe. Schep goed om, leg het deksel op de pan en laat 10 tot 15 minuten zachtjes sudderen tot de groenten bijtgaar zijn.

Rasp de creamed coconut over de soep en schep om. Strooi er de gehakte verse koriander over, schep in voorverwarmde soepborden en dien op.

 

4 personen

 

gebied : Afrika

gerechtsoort : soep

 

bron : De Afrikaanse keuken : Volop makkelijk te maken recepten uit een onontdekte keuken / Rosamund Grant

 

Afrika Home