GROENTESCHOTEL UIT CONGO

 

1 ui

2 rode Spaanse pepers

3 eetlepels boter

2 ½ dl groentebouillon

250 g pindakaas

blik maļskorrels

600 g aardappelen

1 kleine aubergine

250 g courgette

zout

peper

2 eetlepels tomatenpuree

 

Schil en snipper de ui. Snij de pepers in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes, snij het vruchtvlees klein. Bak ui en pepers in de boter en voeg de bouillon en de pindakaas toe. Laat de maļs uitlekken en schep deze erdoor. Schil de aardappelen en snij ze in stukjes. Snij ook de aubergine en de courgette in stukjes en doe ze in de pan. Voeg zout en peper naar smaak toe en schep de tomatenpuree erdoor. Laat alles op een zacht vuur nog 20 min zachtjes pruttelen.

 

4 personen

 

land : Congo

gerechtsoort : veganistisch gerecht

 

bron : Carla [Essie’s receptenhoek]