GROENTEN IN KOKOSMELK

 

Restaurants in Congo, met als hoofdstad Brazzaville, voeren over het algemeen een Franse keuken, hoewel sommige ook wel Afrikaanse gerechten op het menu hebben staan, zoals palm-koolsalade. De Franse invloed in de keuken stamt nog uit de koloniale tijd, en sommige mensen uit het land bespeuren ook nog steeds enige Franse invloed in politieke zaken. Het belangrijkste exportproduct van Congo is olie en de agrarische industrie speelt ten opzichte van de olie-industrie de tweede viool.

 

225 g bloemkoolroosjes, in plakjes

1 wortel, in dunne plakjes gesneden

1 aardappel, in dunne plakjes gesneden (desgewenst)

120 g doperwten

110 g sperziebonen

350 ml kokosmelk

theelepel kurkuma (geelwortel)

1 eetlepel verse koriander, gehakt

zout

 

Kook de groenten in weinig water voor. Begin met de stukjes bloemkool, daarna de wortel en (desgewenst) aardappel, die wat langer nodig hebben. Giet de groenten af.

Verhit de kokosmelk in dezelfde pan; zorg dat de melk niet kookt! Voeg de kurkuma en wat zout toe, en vervolgens de groenten.

Bestrooi de groenten met koriander en laat het gerecht nog 10 minuten zachtjes koken, zodat de smaken tot ontwikkeling komen.

 

4 - 6 personen

 

voor- / bereidingstijd : 10 / 15 minuten

 

land : Congo

gerechtsoort : veganistisch gerecht

 

bron : Van andere markten : Een nieuwe selectie van vegetarische gerechten uit de hele wereld / Troth Wells