GRENADILLA-CREAM (PASSIEVRUCHTENCRÈME UIT ZIMBABWE)

 

6 blaadjes gelatine

3 eetl. suiker

¼ l passievruchtensap

¼ l vers geperst sinaasappelsap

¼ l slagroom

 

OM TE GARNEREN

12 verse of 12 ingemaakte kersen

1/8 l slagroom

2 eetl. gehakte noten

 

Week de gelatine 10 minuten in koud water en knijp hem uit. Verhit 1 ½ dl water. Los de gelatine al roerend op en laat het water niet meer koken. Neem de pan van het vuur. Roer de suiker door het passievruchtensap en het sinaasappelsap tot hij helemaal is opgelost. Meng er de afgekoelde gelatineoplossing door. Laat het vruchtensap in de koelkast geleiïg worden. Klop de slagroom stijf en schep hem door de geleiïge vla. Verdeel de crème over 4 glazen en laat hem in de koelkast in 1 uur helemaal stevig worden.

Leg voor het serveren 3 kersen in elk glas, klop de slagroom stijf en spuit toefjes om de kersen heen. Strooi er de gehakte noten over.

 

4 personen

 

land : Zimbabwe

gerechtsoort : nagerecht

 

bron : Het grote boek met de heerlijkste internationale gerechten / Christian Teubner, Annette Wolter en Holger Hofmann