GOULASH AU MOUTON (SCHAPEGOELASJ)

 

600 g schapenvlees in blokjes

4 uien, fijngehakt

l vleesbouillon

2 eetlepels tomatenpuree

paprikapoeder

nootmuskaat, geraspt

arachideolie

 

Verhit de olie en braad het vlees hierin aan. Voeg de uitjes toe en fruit ze tot ze glazig zijn. Strooi er wat peper en zout overheen en blus af met 1 kopje water. Breng het aan de kook en laat het vlees op een middelhoge warmtebron in 30 minuten gaar worden.

Roer de tomatenpuree door de bouillon en breng deze op smaak met paprikapoeder en nootmuskaat. Voeg de bouillon toe aan het vlees en laat alles nog 30 minuten sudderen.

Geef hier ampesi, banku, kenkey of rijst bij.

 

6 personen

 

land : Guinee

gerechtsoort : vleesgerecht

 

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur & recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah