GOMBO AUX FRUITS DE MER (SAUS VAN OKRA’S EN ZEEVRUCHTEN)

12 okra’s

2 kreeften

200 g knolselderij

2 paprika’s

2 tomaten

4 uien, fijngehakt

2 teentjes knoflook, fijngehakt

verse tijm

1 laurierblad

100 g gekookte mosselen

100 g gepelde garnalen

suiker

palmolie

Kook de kreeften in weinig water gaar. Haal het vlees uit de schalen en zet het apart.

Snijd de knolselderij, de paprika’s en de okra’s in dobbelsteentjes en de tomaten in vieren.

Verhit wat olie en fruit hierin de uitjes, de knoflook en de knolselderij. Voeg de tijm, het laurierblad, de paprika’s en de okra’s toe. Blus af met 1 kopje water.

Voeg het kreeftevlees, de mosselen en de tomaten toe en vervolgens 1 kopje water. Breng dit aan de kook, zet de warmtebron laag en laat alles 20 minuten zachtjes koken.

Voeg de garnalen toe en breng het gerecht op smaak met zout en suiker. Blijf roeren tot na circa 10 minuten een smeuďge saus ontstaat en zich een laagje olie op de saus heeft gevormd.

Variatie: Gebruik spinazie in plaats van knolselderij.

4 personen

land : Senegal

gerechtsoort : saus

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur en recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah