GINGERALE (GEMBERBIER)

 

2 liter water

2 schijfjes verse gemberwortel

200 gram rietsuiker

1 theelepel zuiveringszout

citroen, in dunne schijfjes

1 theelepel verse gist

 

Breng in 2 liter water 2 schijfjes verse gemberwortel aan de kook, laat op laag vuur een halfuur trekken. Roer er 200 gram rietsuiker, 1 theelepel zuiveringszout en een citroen, in dunne schijfjes, door. Laat de vloeistof tot lauw afkoelen.

Roer 1 theelepel verse gist door de vloeistof en laat hem 12 uur staan.

Zeef de vloeistof en giet hem in goed afsluitbare flessen. Laat de gingerale nog minstens 4 dagen ‘rijpen’.

Tip: Serveer de gingerale in hoge glazen met ijsblokjes en, naar smaak, nog dunne schijfjes verse gemberwortel.

 

6 personen

 

land : Zuid-Afrika

gerechtsoort : drank

 

bron : Kookgek op safari : Bijzondere recepten uit Zuid-Afrika / Joop Braakhekke

 

Zuid-Afrika Home