2 liter water
2 schijfjes verse gemberwortel
200 gram rietsuiker
1 theelepel zuiveringszout
½ citroen, in dunne schijfjes
1 theelepel verse gist
Breng in 2 liter water 2 schijfjes verse gemberwortel aan de kook, laat op laag vuur een halfuur trekken. Roer er 200 gram rietsuiker, 1 theelepel zuiveringszout en een ½ citroen, in dunne schijfjes, door. Laat de vloeistof tot lauw afkoelen.
Roer 1 theelepel verse gist door de vloeistof en laat hem 12 uur staan.
Zeef de vloeistof en giet hem in goed afsluitbare flessen. Laat de gingerale nog minstens 4 dagen rijpen.
Tip: Serveer de gingerale in hoge glazen met ijsblokjes en, naar smaak, nog dunne schijfjes verse gemberwortel.
6 personen
land : Zuid-Afrika
gerechtsoort : drank
bron : Kookgek op safari : Bijzondere recepten uit Zuid-Afrika / Joop Braakhekke