GINGEMBRE (GEMBERWATER)

 

In veel dranken in West-Afrika zit gember. In een traditionele drank wordt water geparfumeerd met geschrapte, in een vijzel fijngestampte gember. In plaats van een vijzel gebruik ik voor dit recept een keukenmachine.

 

2 stukken verse gember 6 cm, geschild

1 liter water

65 g poedersuiker, of naar smaak

theelepel oranjebloesemwater, of naar smaak

1 eetlepel vers citroensap (naar keuze)

 

Draai de gember in een keukenmachine met korte stoten tot pulp (voeg in het begin eventueel een beetje water toe). Leg de gember in een vierkant stukje kaasdoek en vouw dit tot een buideltje. Leg dit met het water, de suiker en het oranjebloesemwater in een grote kan en laat het 1 uur trekken. Verwijder het zakje en bewaar het gemberwater in de koelkast. Serveer gekoeld, desgewenst met een beetje citroensap.

 

1 liter

 

land : Ivoorkust

gerechtsoort : drank

 

bron : Koken in Afrika : Een culinaire en culturele ontdekkingsreis / Jessica B. Harris