GIERSTBEIGNETS

 

500 g gierst

100 g suiker

2 eieren

100 g bloem

plantaardige frituurolie

witte basterdsuiker

 

Week de gierst circa 2 uur in koud water.

Breng 1 liter vers water aan de kook, laat de gierstkorrels uitlekken en voeg deze in één keer aan het kokende water toe. Zet de warmtebron zo laag mogelijk en laat de gierst, onder af en toe roeren, zachtjes gaar koken. Voeg de suiker toe en laat de pap afkoelen.

Klop de eieren één voor één door de gierstpap en voeg zoveel bloem toe dat er een zacht deeg ontstaat. Verhit de frituurolie en bak kleine hoopjes van het deeg rondom goudbruin.

Laat de beignets op keukenpapier uitlekken, bestrooi ze met basterdsuiker en dien direct op.

 

6 personen

 

land : Swaziland

gerechtsoort : gebak

 

bron : De traditionele Afrikaanse keuken / Ola Olaore