GEVULDE PAPRIKA’S

3 rode paprika’s

2 groene paprika’s

3 gele paprika’s

VULLING

2 el olie

1 rode ui, fijngesneden

2 teentjes knoflook, fijngesneden

3 lente-uitjes, in dunne ringen

± 175 g langkorrelrijst

2 - 3 tomaten, ontveld, in stukjes

1 blaadje laurier

125 g amandelen, grof gehakt

1 el fijngesneden kruiden (marjolein en tijm)

2 - 3 el fijngesneden (platte) peterselie

300 g feta, verkruimeld

zout

peper

Snij het kapje van de paprika’s en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Verhit de olie en bak daarin de ui en knoflook ± 5 min. Voeg de lente-ui toe en bak deze ± 2 min. mee. Voeg dan de rijst, tomaat en laurier toe, roer alles goed om en schenk er ± 3½ dl kokend water bij. Laat de rijst ± 15 min. koken tot deze gaar is. Neem de pan van het vuur en verwijder het laurierblad. Roer de amandelen, marjolein en tijm, peterselie en feta door het rijstmengsel. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en schep de vulling voorzichtig in de paprika’s. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Leg een stuk beboterd bakpapier in de ovenschaal en zet de paprika’s naast elkaar in de schaal. Schenk wat water en een scheut olijfolie in de schaal, dek de paprika’s af met aluminiumfolie en bak ze ± 25 min. in het midden van de oven. Verwijder het folie en bak de paprika’s nogmaals ± 20 min. tot ze zacht zijn en een mooi lichtbruin korstje hebben.

4 personen

voedingswaarde : ± 360 kcal p.p.

bereidingstijd : ± 1½ uur

gebied : Noord-Afrika

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Tip Culinair 2000/06 (juni 2000), Rijstspecial