GEVULDE KIP MET COUSCOUS EN SPECERIJEN

 

1 hele braadkip

150 g couscous

150 g wortelen

1 sjalotje

100 g gedroogde dadels

450 ml kippenbouillon

30 g pistaches

30 g boter

5 eetlepels vloeibare honing

1 granaatappel

1 theelepel kaneel

1 theelepel gemberpoeder

nootmuskaat

kruidnagel

peper

zout

 

De oven voorverwarmen op 225C. Maak de groenten schoon. Snij de wortelen in blokjes, snipper de sjalot fijn. Snij de dadels in stukjes, hak de pistaches grof.
Stoof de groenten aan in de hete boter. Doe er de dadels en de pistaches bij. Laat kort meestoven. Voeg er 350 ml kippenbouillon aan toe. Kruid met de kaneel, de gember, een mespunt nootmuskaat en kruidnagel. Breng aan de kook. Doe er het couscousgries bij. Dek af en zet van het vuur. Laat 10 min. onaangeroerd staan. Breng verder op smaak met 1 eetlepel honing, peper en zout.
Kruid de braadkip aan de buitenkant met zout. Vul ze met de helft van de couscous. Sluit met houten prikkers, zodat de vulling er niet uitkan. Leg de kip in een grote braadslee. Lepel granaatappel uit en mix de pitjes met de rest van de honing. Bestrijk de kip met de helft van dit mengsel. Schenk er de rest van de bouillon bij. Zet 15 min. onderaan in een op 225C voorverwarmde oven. Bestrijk ze vervolgens met de rest va! n het honingmengsel en zet nog 40 min. in het midden van de oven op 200C.
Leg de gevulde kip op een serveerschaal. Werk af met de overige granaatappelpitjes. Warm de couscous op en serveer bij de kip.

 

4 personen

 

bereidingstijd : 1 uur en 15 minuten

 

gebied : Noord-Afrika

gerechtsoort : gevogeltegerecht

 

bron : Viviane Vanwynsberghe [De-Heksenketel]