GEVULDE GROENTEN

 

prei

koolbladeren

tomaten

250 g rijst

gehakte peterselie

1  blaadje pepermunt

150 - 200 g gehakt

olijfolie of boter

water of bouillon

het sap van 1 citroen

 

Men neme bijvoorbeeld prei, en koolbladeren, en tomaten. De bladeren van de kool kookt men even, tot ze zich laten oprollen. In geval van prei snijdt men ze aan vingerlange stukjes en haalt er, met enig beleid, het hart uit, zodat er ruimte rest voor vulling. De tomaten snijdt men de kop af en ledigt ze alvorens ze vol te maken. Voor dit volmaken neemt men een half pond rijst, een handje gehakte peterselie, een blaadje pepermunt, 1 2 ons door de molen gedraaide lapjes.

Maak het vlees even bruin in de olijfolie of boter. Voeg er de goed gewassen en ongekookte rijst bij, en kruid het met wat ge hebt in fijnverdeelde staat. Voorzie hiervan de verschillende groenten, maar vul ze niet ten volle, omdat de rijst gaat zwellen. Deksel op de pan.

Leg dit nu alles in een pan met zoveel water of bouillon dat het halverhoogte raakt. Doe er het sap van een citroen bij en nog een weinig olie, en laat twee uur sudderen.

Men dient alle groenten op een schotel en giet er het weinige resterende nat over.

 

land : Algerije

gerechtsoort : vleesgerecht

 

bron : Buitenlandse gerechten voor fijnproevers / J. W. F. Werumeus Buning