GEVULDE GROENTEBALLETJES

Een typisch Tunesisch recept voor de sabbatsmaaltijd. Er kan een lichte rode wijn bij gedronken worden.

300 g rundergehakt
2 uien
2 teentjes knoflook
3 eieren
1 bosje verse koriander
zout
peper
paneermeel
5 eetlepels olie
1 courgette
1 aubergine
2 aardappelen
2 artisjokkenharten
1 mespuntje nootmuskaat
 
Doe het gehakt in een kom en vermeng het met de verse koriander, de fijngehakte knoflook, de gesnipperde ui, 2 losgeklopte eieren, zout, peper en nootmuskaat.
Maak er gehaktballetjes van.
Maak de groenten schoon en snijd ze in plakjes na ze te hebben geschild.
Leg de plakjes groente op de gehktblletjes. Rol ze vervolgens eerst door het losgeklopte ei en haal ze daarna door het paneermeel. bak ze gedurende 10 minuten in een bodempje olie op een laag vuur.
Bij deze groenteballetjes wordt couscous gegeven.

Voor 4 personen

voor- / bereidingstijd : 25 a 30 minuten / 10 minuten

land : TunesiŽ

gerechtsoort : rundvleesgerecht

bron : De Joods-Noordafrikaanse keuken / Jeanne Ifergan

 

TunesiŽ Home