GEVULDE EEND

 

Een feestelijk gerecht uit Ghana.

 

2 eetlepels pindaolie

500 gram gehakt

1 ui, fijngehakt

250 gram tomaten, ontveld en fijngehakt

500 gram gekookte yam of cassave

zout

peper

1 grote of 2 kleine tamme eenden

boter

 

Verhit de olie in een koekenpan, voeg het gehakt toe en roer dit met een vork los tot het korrelig is. Voeg de ui, tomaten en zout en peper naar smaak toe en laat het geheel circa 15 minuten zachtjes doorbakken. Stamp de yam of cassave, roer deze door het gehaktmengsel en neem de pan van de warmtebron.

Ontbeen de eend(en) of laat deze heel en vul de buikholte(n) met het gehaktmengsel. Prik de opening dicht, zet de eenden naast elkaar in een grote steelpan en giet er een bodem water over. Dek de pan af en laat het gevogelte circa 1 uur zachtjes stomen.

Bestrijk de eenden met gesmolten boter, leg ze in een braadslee en bak ze 30 minuten in een voorverwarmde oven (200C) tot ze licht goudbruin zijn. Dien op met jollof rice.

 

6 personen

 

land : Ghana

gerechtsoort : gevogeltegerecht

 

bron : De traditionele Afrikaanse keuken / Ola Olaore

 

Ghana Home