GESUIKERDE WALNOTEN

 

50 g amandelpoeder

50 g poedersuiker

1 - 2 eetlepels oranjebloesemwater

30 halve walnoten

50 g kristalsuiker

 

Meng het amandelpoeder met de poedersuiker en precies zoveel oranjebloesemwater dat een dikke puree ontstaat. Leg de halve walnoten twee aan twee tegen elkaar, met wat amandelpuree ertussen. Leg de walnoten op een rooster dat u boven een bakplaat plaatst. Laat de kristalsuiker in een pannetje met dikke bodem karameliseren tot hij lichtbruin kleurt. Schenk de karamel uit over de walnoten, zodat ze goed bedekt zijn. Laat de karamel opstijven. De karamel houdt de walnoothelften stevig bij elkaar.

 

Voor 15 stuks.

 

land : Egypte

gerechtsoort : nagerecht

 

bron : Aan tafel met de farao’s : Unieke en smakelijke recepten uit het Oude Egypte om zelf te bereiden / Michelle Berriedale-Johnson

 

Egypte Home