GESTOOMDE PINDACAKE

In plaats van pinda’s kunt u ook andere noten gebruiken; met name geraspte kokos (gebruik hiervan 100 g) is zeer geschikt.

150 g gebrande pinda’s, fijngewreven in een vijzel

100 g suiker

2½ dl melk

1 ei

125 g maïsmeel of volkorenmeel

1 theelepel bakpoeder

Meng pinda’s, suiker, melk en ei tot een glad mengsel. Zeef meel en bakpoeder samen en voeg ze toe aan het pindamengsel. Schenk dit beslag in een ingevette terrinevorm. Dek het af met aluminiumfolie. Plaats de vorm in een braadslee met een bodempje kokend water en stoom de cake 1 uur in een op 190 ºC voorverwarmde oven. Serveer de cake warm of koud, met honing en verse tropische vruchten, bijvoorbeeld banaan, mango en ananas.

4 personen

land : Botswana

gerechtsoort : gebak

bron : Afrika kookt : Tachtig recepten uit het hele continent / Tebereh Inquai