GESTOOFD VLEES MET RIJST

1 kg schenkelvlees, in blokjes gesneden
theelepel zout
theelepel tijm
theelepel peperkorrels
1 grote ui, in ringen gesneden
6 eetlepels plantaardige olie
500 g rijpe tomaten, ontveld en in plakjes gesneden
500 g rijst
zout
 
Zet het vlees op met zout, tijm, peperkorrels en enkele uienringen. Breng het geheel aan de kook en laat het vlees 1 tot 2 uur zachtjes koken en gaar worden.
Schep het vlees uit de bouillon en bak het rondom goudbruin in de hete olie. Voeg de rest van de uienringen en de tomaten toe en roer de vleesbouillon erdoor. Breng het geheel aan de kook, zet de warmtebron zo laag mogelijk en laat het gerecht circa 30 minuten zachtjes gaar koken.
Kook intussen de rijst bijtgaar in water met zout en dien op met het gestoofde vlees en gestoomde kool.

6 personen.

land : Somalie
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : De traditionele Afrikaanse keuken / Ola Olaore