750 g lamsvlees (schouder of borst, ontbeend)
zout
peper
boter of olie
1 grote ui
stukje verse gember (geschild en fijngesneden)
2 teentjes knoflook (fijngesneden)
2 - 3 tomaten
2 - 3 aardappelen
500 g sperziebonen
Snijd het vlees in stukken. Bestrooi ze met zout en peper, en bak ze bruin in de boter of olie. Snijd de ui in ringen en laat ze meefruiten. Voeg ook gember en knoflook toe. Leg de tomaten even in kokend water, ontvel ze, hak ze fijn en voeg ze eveneens toe. Laat het geheel met het deksel op de pan 45 minuten op een zacht vuur sudderen. Schil de aardappelen en snijd ze in plakken. Voeg ze toe aan het vlees; zorg ervoor dat er genoeg vocht is om de aardappelen geheel te bedekken (voeg desnoods een scheutje water toe). Laat alles nog ca. 10 minuten sudderen. Voeg dan de sperziebonen toe en laat ze gaar worden. Opdienen met rijst en bijvoorbeeld komkommersalade.
6 personen
land : Zuid-Afrika
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Zuidafrikaans kookboek : Recepten uit de kleurrijkste keuken ter wereld