GESTOOFD LAMSVLEES MET SPERZIEBONEN

 

750 g lamsvlees (schouder of borst, ontbeend)

zout

peper

boter of olie

1 grote ui

stukje verse gember (geschild en fijngesneden)

2 teentjes knoflook (fijngesneden)

2 - 3 tomaten

2 - 3 aardappelen

500 g sperziebonen

 

Snijd het vlees in stukken. Bestrooi ze met zout en peper, en bak ze bruin in de boter of olie. Snijd de ui in ringen en laat ze meefruiten. Voeg ook gember en knoflook toe. Leg de tomaten even in kokend water, ontvel ze, hak ze fijn en voeg ze eveneens toe. Laat het geheel met het deksel op de pan 45 minuten op een zacht vuur sudderen. Schil de aardappelen en snijd ze in plakken. Voeg ze toe aan het vlees; zorg ervoor dat er genoeg vocht is om de aardappelen geheel te bedekken (voeg desnoods een scheutje water toe). Laat alles nog ca. 10 minuten sudderen. Voeg dan de sperziebonen toe en laat ze gaar worden. Opdienen met rijst en bijvoorbeeld komkommersalade.

 

6 personen

 

land : Zuid-Afrika

gerechtsoort : vleesgerecht

 

bron : Zuidafrikaans kookboek : Recepten uit de kleurrijkste keuken ter wereld