GESMOORDE KOOL

 

Bij zijn reis om Kaap de Goede Hoop heen heeft de kool uit Noord-Europa de gember en Spaanse peper uit het Oosten ontmoet en het resultaat van die ontmoeting was deze gesmoorde kool.

 

3 eetlepels boter

2 middelgrote uien, in dunne ringen

1 teentje knoflook, geperst

1 Spaanse peper, fijngehakt (Thaise peper of een andere kleine, zeer hete peper), of naar smaak

2 plakjes verse gember

1 middelgrote kool, fijngesneden

 

Verhit 2 eetlepels boter in een zware koekenpan totdat de boter schuimt. Voeg de uienringen, de geperste knoflook, de Spaanse peper en de gember toe en laat onder af en toe roeren bakken tot de ui lichtbruin is. Voeg de reepjes kool en de resterende eetlepel boter toe en laat op laag vuur koken gedurende 10 - 15 minuten, of totdat de kool zacht is. Serveer warm.

 

4 - 6 personen

 

land : Zuid-Afrika

gerechtsoort : groentegerecht

 

bron : Koken in Afrika : Een culinaire en culturele ontdekkingsreis / Jessica B. Harris

 

Zuid-Afrika Home