GEMENGDE GROENTEN MET EIEREN (TUNESISCHE SPECIALITEIT)

 

4 eetlepels olijfolie

1 schoongemaakte en kleingesneden ui

2 uitgeperste teentjes knoflook

2 in plakjes gesneden worteltjes

2 geschilde en in kleine blokjes gesneden aardappelen

200 g gedopte tuinbonen

Ĺ schoongemaakte en in kleine roosjes verdeelde bloemkool

1 eetlepel tomatenpuree

Ĺ theelepel karwijzaad

zout

peper

5 dl water

4 eieren

 

Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de kleingesneden ui, de uitgeperste knoflook, de plakjes wortel, en de blokjes aardappel onder voortdurend omscheppen ca. 3 minuten. Voeg de tuinbonen, de roosjes bloemkool, de tomatenpuree, de gemalen karwij, wat zout en peper en het water toe. Breng alles aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat het groentemengsel 20 minuten zachtjes koken. Haal het deksel van de pan af en laat het mengsel zachtjes doorkoken tot praktisch alle kookvloeistof is verdampt.

Breek de eieren boven het groentemengsel en breek de dooiers met een vork. Leg een deksel op de pan en laat alles ca. 4 minuten zachtjes doorkoken tot de eieren zijn gestold.

Serveer het gerecht onmiddellijk.

 

4 personen

 

land : TunesiŽ

gerechtsoort : eigerecht

 

bron : Heerlijke gerechten uit Noord-Afrika / Wiebe Andringa

 

TunesiŽ Home