GELE KIP UIT HET MIDDEN-OOSTEN

 

In TunesiŽ worden stukken kip gemarineerd, aan spiezen geregen en boven een houtskoolvuurtje geroosterd. De in vieren verdeelde kip kan na het marineren echter ook in aluminiumfolie worden verpakt en 20 minuten in een voorverwarmde oven worden gelegd. Maak de foliepakketjes open en laat de kip nog 10 minuten bruin worden.

 

2 grote uien, gepeld

1,5 dl citroensap

zout

1Ĺ kip, in 6 kwarten verdeeld

1 theel. saffraanpoeder

2 eetl. olijfolie

 

Hak de uien in de foodprocessor tot pulp en meng er het citroensap en wat zout door. Leg de stukken kip in een lage schaal en giet er de marinade over. Laat minstens 5 uur rusten of desgewenst langer als dat beter uitkomt. Keer de stukken kip af en toe om zodat de marinade gelijkmatig kan worden opgenomen.

Verwarm de oven voor op 190įC. Leg de stukken kip elk afzonderlijk op een stuk aluminiumfolie en schep er wat van de marinade over. Vouw de foliepakketjes aan de bovenkant zorgvuldig dicht en leg ze op de bakplaat. Zet de kippakketjes 20 minuten in de voorverwarmde oven. Roer de saffraan door de olie. Maak de pakketjes open en bestrijk de stukken kip met de saffraanolie. Zet de kip nog 10 minuten terug in de oven om een goudbruine kleur te krijgen.

 

6 personen

 

land : TunesiŽ

gerechtsoort : gevogeltegerecht

 

bron : De 100 lekkerste gerechten van de Middellandse Zee / Diane Seed

 

TunesiŽ Home