GEKOOKTE BLAUWE KRABBEN MET SAUS VAN GEMBER EN LENTE-UITJES

 

2 liter water

12 peperkorrels

1 eetlepel grof zeezout

2 laurierblaadjes

12 levende blauwe krabben

 

SAUS

10 cm verse gemberwortel

4 gehakte lente-uitjes

2 dl olie

 zout

peper

 

Breng in een heel grote pan 2,25 liter water aan de kook. Doe er 12 peperkorrels in, 1 eetlepel grof zeezout en 2 laurierblaadjes. Laat die vijf minuten meekoken. Doe 12 levende blauwe krabben in de pan en kook ze 8 minuten. Laat ze uitlekken en afkoelen.

Schil een stuk van 10 cm verse gemberwortel en snijd het in kleine stukjes. Doe ze in een foodprocessor met 4 gehakte lente-uitjes, 2,25 dl olie en zout en peper. Laat de machine draaien tot je een puree hebt. Doe de puree in een kom en serveer hem als dipsaus bij de krabben.

 

4 personen

 

land : Egypte

gerechtsoort : hoofdgerecht

 

bron : Abrikozen langs de Nijl : Culinaire herinneringen aan Egypte / Colette Rossant

 

Egypte Home