GEGRILLEERDE KIP MET BARBECUESAUS

 

‘Bijen hebben niet die constante aandacht en verzorging nodig zoals koeien’, zegt Milka Kathou, die lid is van de Kibwezi-vrouwengroep in Kenia, die gemerkt heeft dat de verkoop van honing aan supermarkten van Nairobi een belangrijk inkomen kan opleveren. ‘De oogst van vijf bijenkorven betaalt meer dan een halfjaar schoolgeld voor elk van mijn vijf kinderen. Wij gebruiken de honing ook om hoestjes te verzachten en buikpijn te verlichten.’

‘Kip is heerlijk als die met honing klaargemaakt wordt, zoals in dit recept.’ Jane Nash, Ashford, UK

 

1 kleine ui, in dunne plakjes gesneden

1 teentje knoflook, fijngehakt

2 eetlepels olie

1 blik tomaten, gesneden

2 eetlepels worcestersaus

1 eetlepel honing

zout

peper

250 gram rijst

6 drumsticks

gegrilleerde champignons

1 tomaat, in plakjes

 

Fruit de ui en de knoflook in de hete olie, voeg de tomaten, honing, worcestersaus en wat zout en peper toe en laat deze saus 20 tot 30 minuten zachtjes doorkoken en binden.

Kook intussen de rijst in een aparte pan, laat hem goed uitlekken en houd hem warm.

Doe de drumsticks in een grillpan en bestrijk ze met de honingsaus. Rooster ze 10 tot 15 minuten, onder een hete grill - draai ze regelmatige om en bestrijk ze met de saus, tot ze gaar zijn.

Schik de drumsticks op de rijst en garneer het geheel met de champignons en tomaat. Geef de rest van de saus er apart bij.

 

2 personen

 

land : Kenia

gerechtsoort : gevogeltegerecht

 

bron : Met liefde bereid : Recepten uit Afrika, AziŽ en Latijns-Amerika voor de Westerse keuken / Troth Wells

 

Kenia Home