GEBAKKEN-BONENSCHOTEL

 

250 g gedroogde bonen, een nacht geweekt

2 laurierblaadjes

2 tenen knoflook, uitgeperst

4 eetlepels olie

250 g ui, fijngehakt

3 gedroogde chilipepers, zaad verwijderd

1 theelepel zout

fijngehakte peterselie

 

Spoel de bonen af en doe ze in een pan met de dubbele hoeveelheid water. Voeg 1 teen knoflook en beide laurierblaadjes toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en kook de bonen zachtjes gaar. Giet de bonen af maar bewaar een deel van het kookvocht. Verhit de olie in een zware pan en bak de uitjes tot ze zacht zijn. Schep de gare, uitgelekte bonen en de resterende knoflook erdoor. Bak de bonen 5 minuten. Voeg zo nodig wat kookwater toe. Schep de peterselie erdoor.

 

4 personen

 

land : Burundi

gerechtsoort : groentegerecht

 

bron : Afrika kookt : Tachtig recepten uit het hele continent / Tebereh Inquai