GEBAKKEN OLIFANT

 

Een recept uit het boekje kinderkookkunst en cultuur, een uitgave van het COA Een meisje uit ZaÔre die in het opvangcentrum woonde heeft dit recept uit haar eigen land gegeven.

 

2 kilo olifant

1 gepelde tomaat

1 blikje tomatenpuree

2 deciliter olie

2 eetlepels nootmuskaat

2 grote uien

1 kleine pot pindakaas

1 prei

zout naar smaak

 

Het vlees van de olifant goed wassen en in stukken snijden. Daarna het vlees in een grote pan water een half uur koken

Alle andere ingrediŽnten kook je ongeveer een half uur zachtjes in de pan. Giet het bij het olifantenvlees. Het geheel laat je dan nog een half uur koken. Zout naar smaak toevoegen als de olifant klaar is, lekker joh!

Tip: In Nederland kan je geen olifant krijgen Daarom kan je in plaats van olifant natuurlijk ook rundvlees gebruiken. Neem bijvoorbeeld sudderlappen en pas de kooktijd aan. Vertel aan niemand dat je geen olifantenvlees hebt gebruikt!

 

8 personen

 

land : ZaÔre

gerechtsoort : vleesgerecht

 

bron : Maanhaas [Receptenlijst]