GEBAKKEN AUBERGINE

 

Aubergines worden in sommige Engelstalige gebieden van Afrika ook wel garden eggs genoemd. In Afrika zijn er aubergines van verschillende grootte. Meestal zijn ze klein en paarsachtig van kleur, maar er bestaat ook een kleine, groene soort. Dit eenvoudige gerecht is niet al te zeer afhankelijk van de speciale smaak van Afrikaanse aubergines. U kunt het maken met de grote aubergines die overal verkrijgbaar zijn. In Kenia voegen ze deze stukjes gebakken aubergine toe aan stoofschotels met vlees.

 

2 middelgrote aubergines, geschild en in plakken van 2 - 4 centimeter

4 eetlepels arachideolie

zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

 

Doe de plakken aubergine in een middelgrote pan en giet er zoveel water bij dat ze onderstaan. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat het geheel met het deksel op de pan 5 - t minuten koken, of totdat de aubergine zacht is. Laat de aubergine uitlekken. Laat de arachideolie heet worden in een zware koekenpan. Dep de plakken aubergine droog met keukenpapier en bak ze in 2 - 3 minuten knapperig bruin in de olie, waarbij u ze een keer omkeert. Laat ze uitlekken op keukenpapier, strooi er zout en peper op en serveer warm.

 

6 personen

 

land : Kenia

gerechtsoort : groentegerecht

 

bron : Koken in Afrika : Een culinaire en culturele ontdekkingsreis / Jessica B. Harris

 

Kenia Home