GAMBA’S IN AMANDELSAUS

 

500 gram rauwe ongepelde gamba’s

6 deciliter water

3 dunne plakjes verse gember

2 theelepels kerriepoeder

2 tenen knoflook, uit de knijper

15 gram boter of margarine

4 eetlepels gemalen amandelen

1 groene chilipeper, ontzaad en fijngehakt

3 eetlepels slagroom

zout

versgemalen zwarte peper

 

GROENTEN

1 eetlepel mosterdolie

1 eetlepel plantaardige olie

1 ui, in plakken

Ĺ rode paprika, zaad en zaadlijsten verwijderd, in dunne reepjes

1 chayote, geschil, ontpit en in repen gesneden

zout

versgemalen zwarte peper

 

Pel de gamba’s en doe de schalen in een pan met het water en de gember. Laat 15 minuten sudderen tot het water tot de helft is ingekookt. Zeef in een kom en gooi de schalen weg.

Verwijder de darmkanalen en schep de gamba’s om met het kerriepoeder, de knoflook, zout en peper.

Verhit de oliŽn in een koekenpan en doe er alle groenten in. Roerbak ze 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper, schep ze over in een dienschaal en houd ze warm.

Veeg de koekenpan schoon. Verhit er de boter in en roerbak er de gamba’s circa 5 minuten in tot ze roze worden. Schep de gamba’s op het bedje groenten en houd alles warm.

Doe de gemalen amandelen en chilipeper in de pan en roerbak een paar tellen. Giet er de bewaarde bouillon bij en breng aan de kook. Draai het vuur lager, roer er de room door en laat een paar minuten sudderen.

Giet de saus over de groenten en gamba’s en dien op.

 

4 personen

 

gebied : Afrika

gerechtsoort : hoofdgerecht

 

bron : De Afrikaanse keuken : Volop makkelijk te maken recepten uit een onontdekte keuken / Rosamund Grant

 

Afrika Home