FUTU (VLEESSCHOTEL MET OKRA’S EN AUBERGINE)

 

1 kg runderlappen, in blokjes gesneden

zout

1 kleine ui, in ringen gesneden

theelepel chilipoeder

1 eetlepel tomatenpuree

1 ui, geraspt

100 ml palmolie of andere plantaardige olie

500 ml kippenbouillon (evt. van tablet)

100 g gebrande pinda’s, fijngemalen

1 aubergine, in plakjes gesneden

200 g stokvis, 1 nacht geweekt en in stukjes gesneden

250 g verse okra’s, fijngehakt

 

Zet het vlees op met wat zout naar smaak, de uiringen en voldoende water zodat het vlees net onder staat.

Laat het vlees 20 minuten zachtjes koken in de afgedekte pan. Voeg de chilipoeder, de tomatenpuree, de geraspte ui, de palmolie en de kippenbouillon toe en laat het geheel nog 20 minuten doorkoken.

Roer de gemalen pinda’s en de aubergine erdoor en laat deze 10 minuten meekoken.

Voeg de stokvis en okra’s toe en laat het geheel circa 1 uur zachtjes koken tot het vlees mals is. Dien op met fufu.

 

6 personen

 

land : Ivoorkust

gerechtsoort : vleesgerecht

 

bron : De traditionele Afrikaanse keuken / Ola Olaore