FUL SUDANI (BONENSCHOTEL)

 

225 g gedroogde limabonen, een nacht geweekt

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel citroensap

zout en peper naar smaak

 

SALADE

2 middelgrote tomaten, kleingesneden

1 ui, fijngehakt

2 hardgekookte eieren, kleingesneden

komkommer, kleingesneden

theelepel zout

theelepel peper

chilipoeder

gemalen komijn

 

Spoel de bonen af. Doe ze in een pan, overgiet ze met water en breng dit aan de kook. Draai het vuur laag en kook ze gaar (maar niet papperig). Giet de bonen af en schep er olie, citroensap, zout en peper door. Prak de bonen enigszins en serveer ze met brood en een salade.

Schep tomaten, uitjes, eieren en komkommer door elkaar in een schaal. Meng in een kommetje zout en specerijen. Schep dit mengsel door de salade.

 

4 personen

 

land : Soedan

gerechtsoort : groentegerecht

 

bron : Afrika kookt : Tachtig recepten uit het hele continent / Tebereh Inquai