FUFU UIT GHANA (CASSAVEPUREE)

 

Ghana was de eerste kolonie ten zuiden van de Sahara die onafhankelijk werd (1957) en die lange tijd leiding gaf in het postkoloniale Afrika. Maar economische teruggang vertraagde het gehele proces en het is nog slechter geworden door het terugvallen van het belangrijkste exportproduct, cacao. De cassaveplant komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. In de zon gedroogde cassave wordt door landen zoals Thailand geŽxporteerd naar het Westen waar het als veevoeder wordt gebruikt. In Ghana wordt cassavepuree vaak tot balletjes gevormd en als een vulling voor soepen en stoofschotels gebruikt.

 

500 g cassave*, in stukjes gesneden

 

* In plaats van cassave kunt u zoete aardappelen gebruiken - deze hoeft u maar 20 minuten te koken.

 

Breng een pan water aan de kook en kook de stukjes cassave 40 tot 50 minuten tot ze gaar zijn.

Laat de cassave uitlekken, afkoelen en stamp hem tot puree.

Vorm de cassavepuree met natgemaakte handen tot balletjes. Voeg de cassaveballetjes aan een pikante soep of stoofschotel toe en laat ze 5 tot 10 minuten doorwarmen.

 

4 personen

 

land : Ghana

gerechtsoort : bijgerecht

 

bron : Met liefde bereid : Recepten uit Afrika, AziŽ en Latijns-Amerika voor de Westerse keuken / Troth Wells

 

Ghana Home