FRUITSALADE

 

De papajaboom, die oorspronkelijk uit Amerika komt, wordt tegenwoordig in veel tropische landen gekweekt. Deze boom is soms ook bekend als de ‘medicijnboom’ - in India bijvoorbeeld zijn er papajaremedies voor beriberi (een ziekte veroorzaakt door een tekort aan vitaminen), maagzuur en wonden. Taai vlees kan een dag lang in papajabladeren gewikkeld worden, waardoor het malser wordt.

 

500 gram papaja

1 kleine ananas

2 grote mango’s

3 peren of appels

3 bananen

eventueel 4 passievruchten*

het sap van 3 sinaasappels

 

* Als u vruchten uit blik gebruikt moet u het fruit goed laten uitlekken. De hoeveelheid fruit die u krijgt is misschien wel anders dan in het recept wordt vermeld, maar zolang u een aantal verschillende soorten fruit gebruikt, zijn de werkelijke hoeveelheden niet zo belangrijk.

 

Schil alle vruchten, behalve de passievruchten en snijd ze in plakjes, partjes of stukjes. Doe alles in een grote kom en schep alles goed door elkaar. Snijd de passievruchten doormidden, schep het vruchtvlees eruit en schep dit door de fruitsalade. Voeg het sinaasappelsap toe, meng alles goed door en bewaar de fruitsalade enkele uren in de koelkast.

 

4 personen

 

land : Kenia

gerechtsoort : nagerecht

 

bron : Met liefde bereid : Recepten uit Afrika, AziŽ en Latijns-Amerika voor de Westerse keuken / Troth Wells

 

Kenia Home