FREJON (ZWARTE-OGEN BONEN MET KOKOS)

 

Frejon is een traditioneel gerecht voor Goede Vrijdag en wordt overal in West-Afrika gegeten. Er is eigenlijk geen enkele voor om dit gerecht niet het hele jaar door te eten.

 

500 g zwarte-ogen bonen

300 ml kokosmelk

1 eetlepel suiker

30 g pure chocolade

1 theelepel gemengde specerijen

 

Week en ontvel de bonen.

Zet de bonen op met de kokosmelk en 200 ml water en laat ze circa 1 uur zachtjes koken, tot ze gaar zijn. Roer de suiker erdoor, laat de bonen afkoelen en pureer ze (eventueel met een keukenmachine).

Rasp de chocolade en meng deze met een kopje heet water; blijf roeren tot de chocolade opgelost is.

Schep het chocolademengsel en de gemengde specerijen door de bonenpuree en warm het geheel weer goed door. Dien op met verse vis en gari of couscous.

 

6 personen

 

land : Sierra Leone

gerechtsoort : bijgerecht

 

bron : De traditionele Afrikaanse keuken / Ola Olaore