FRANGO GRELHADO PIRI PIRI (PIKANTE GEGRILDE KIP)

 

Pili pili is de naam van Spaanse pepers in een groot deel van westelijk en zuidelijk Afrika. Het woord wordt op allerlei manieren uitgesproken en gespeld, bijvoorbeeld als periperi, piri piri of zelfs peli peli, maar de hitte en de smaak, waar het allemaal om draait, zijn hetzelfde. Piri piri is de transcriptie van het woord dat wordt gebruikt voor de hete rode Spaanse peper die op de markt wordt verkocht. Ik heb de piri piri in dit recept vervangen door de nog hetere habañero. Ik heb er maar weinig van gebruikt, maar echte peperliefhebbers kunnen hun gang gaan! Dit is een simpel maar heerlijk recept voor gegrilde kip.

 

1 braadkip (1500 - 160 g), in stukken

2 eetlepels vers citroensap

4 eetlepels arachideolie

½ theelepel fijngehakte Spaanse peper (habañero of een andere extreem hete peper), of naar smaak

 

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Was de stukken kip en dep ze droog met keukenpapier. Schik de kip in een hittebestendige schaal. Meng het citroensap, de olie en de Spaanse peper in een kommetje en bestrijk de kip met het mengsel. Gril de kip aan elke kant gedurende 7 - 10 minuten. Serveer de kip met witte rijst. U kunt de kip ook op de barbecue bereiden.

 

4 - 6 personen

 

land : Angola

gerechtsoort : gevogeltegerecht

 

bron : Koken in Afrika : Een culinaire en culturele ontdekkingsreis / Jessica B. Harris