FRANGO A CAFRIAL (GEROOSTERDE KIP)

 

1 theelepel cayennepeper

1 eetlepel zout

1 theelepel knoflookpoeder

theelepel gemberpoeder

1 theelepel paprikapoeder

125 ml slaolie

4 kippen

 

Meng: 1 theelepel cayennepeper met 1 eetlepel zout, 1 theelepel knoflookpoeder, theelepel gemberpoeder, 1 theelepel paprikapoeder en 125 ml slaolie. Meng alles goed door elkaar. Bestrijk 4 kippen met de gekruide olie, zowel van binnen als van buiten. Rooster of grill de kippen op uw favoriete wijze. Bestrijk ze regelmatig met de gekruide olie. Snijd de kippen doormidden. Serveer met veel witte rijst (ca. 250 g gekookte rijst per persoon).

 

8 personen

 

land : Mozambique

gerechtsoort : gevogeltegerecht

 

bron : The African Cookbook / Bea Sandler, vertaald door Koos Manders, op http://sinkel.com/koken/wereld/afrika/mozamb/rec1.html