FOUL (WITTE BONEN)

 

250 gram witte bonen

2 uien

80 gram boter

1 mespuntje saffraanpoeder

Ĺ theelepel peper

Ĺ bosje peterselie

zout

 

De bonen een nacht lang in koud water laten wellen.

De volgende dag de bonen in vers water aan de kook brengen. Een van de uien hakken en met de boter aan de bonen toevoegen. Saffraan, peper en zout naar smaak toevoegen om ze te kruiden. Op een laag vuur laten koken tot de bonen gaar zijn. Zo nodig nog wat water toevoegen.

De tweede ui in ringen snijden en de peterselie hakken. Beide ingrediŽnten aan de bonen toevoegen en 15 minuten mee laten koken; de ui mag niet kapot koken.

Van de vuur afnemen en op smaak controleren. Als de saus te dik is, wat water toevoegen. Warm serveren.

 

4 personen

 

land : Marokko

gerechtsoort : groentegerecht

 

bron : De Marokkaanse keuken : 200 Smakelijke en authentieke recepten / Brahim Lagunaoui