FISH BALLS ‘LAGOS’ (VISBALLETJES ‘LAGOS’)

 

500 g visfilet

2 eetlepels boter

100 g bloem

400 ml slagroom

verse tijm

1 citroen (sap)

1 ei

paneermeel

plantaardige olie

 

Snijd de vis in stukjes en pocheer deze tot ze uit elkaar vallen.

Verhit de boter. Roer de bloem erdoor en laat deze lichtgeel worden. Voeg de slagroom toe en roer alles goed door zodat er geen klontjes kunnen ontstaan - de saus hoort een papperige consistentie te hebben. Voeg de vis toe.

Breng het geheel op smaak met zout, peper, tijm en citroensap. Roer alles nog even goed door en laat het mengsel afkoelen.

Maak van het vismengsel tien tot vijftien balletjes en haal deze eerst door geklopt ei en vervolgens door paneermeel.

Verhit een ruime hoeveelheid olie en frituur de balletjes hierin.

 

10 - 15 stuks

 

bereidingstijd : 1 uur

 

land : Nigeria

gerechtsoort : snack

 

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur & recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah