FISH BALLS IN VEGETABLE SAUCE (VISBALLETJES IN GROENTESAUS)

 

700 g visfilet

100 g wit brood

melk

1 chilipeper, fijngehakt

3 uien, fijngehakt

1 teentje knoflook, fijngehakt

1 bosje peterselie

2 worteltjes

2 knolletjes

1 kleine wittekool

2 - 3 eetlepels tomatenpuree

verse tijm

1 laurierblad

plantaardige olie

 

Snijd de visfilet in stukjes en laat het brood even in melk weken.

Pureer de vis met het pepertje, twee uien, de knoflook en de fijngehakte peterselie in de keukenmachine.

Knijp het brood uit, voeg het toe aan de vis en zet de keukenmachine nog even aan tot een gladde massa is ontstaan.

Maak de handen even vet met wat olie en vorm balletjes van de vismassa. Verhit de olie en bak de visballetjes hierin aan alle kanten mooi bruin.

Snijd de worteltjes, de knolletjes en de kool in reepjes. Verhit nog wat olie en fruit hierin de derde ui glazig. Vermeng de tomatenpuree met wat water en blus de uitjes hiermee af. Voeg de visballetjes toe, schenk er 1 l water bij en verhoog de warmtebron. Als de saus aan de kook is gekomen, voegt u de groenten, de tijm en het laurierblad toe. Breng het gerecht op smaak met wat zout en laat het op een middelhoge warmtebron gaar worden.

Geef hier rijst bij.

 

6 personen

 

(voor)bereidingstijd : 1 uur

 

land : Mali

gerechtsoort : visgerecht

 

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur en recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah